Sparetips til den studerende

Du kender det helt sikkert. Det er kun den 2. uge på måneden, og SU’en er allerede ved at løbe op. Regninger og atter regninger er betalt, og du kan godt se frem til en måned, hvor budgettet skal overarbejde. Det kan være ekstremt svært at spare op som studerende, og det kan ofte føles som om, der ikke findes en løsning. Nogle vælger derfor at tage et Kviklån uden NemID. Men du kan faktisk godt spare flere steder. Selv steder, hvor du måske ikke vidste, at du kunne spare penge.

Små besparelser rækker langt

Når du skal spare penge på SU eller på et stramt budget, så gælder det om at være kreativ. Du kan derfor med fordel starte på hjemmefronten. Selv om det ikke virker som en særligt stor besparelse, så er der altså penge at hente, hvis du husker at slukke for lyset og vandet derhjemme. Elektricitet og vand koster penge, og der er ingen grund til at betale unødvendige ekstrabeløber.

Gennemgå herefter dine månedlige udgifter. Måske er din telefonregning for dyr, eller også kan du finde en billigere forsikring. Månedlige beløb kan ofte optimeres og rettes, så de passer bedre til dit budget. Du bør også gennemgå din bankkonto, så du kan se, hvor du bruger dine penge. Måske er du for god til at handle impulsivt ind? I så fald bør du forsøge at undgå disse impulskøb og kun købe ting, som du har brug for.

Du kan også med fordel benytte dig af de mange tilbudsaviser, der dumper ind i postkassen i ny og næ. Gennemsøg butikkerne efter tilbud på de varer, du køber ofte. Derved kan du spare mange penge, uden at ændre på dine handlemetoder. Er budgettet på ekstra overarbejde i denne måned, så kan du også få økonomisk støtte hos Compare Loans.