bil forsikring priser planer

Loven kræver ansvarsforsikring for alle chauffører og køretøjer. Det betyder, at hvis du er involveret i en alvorlig ulykke, og det viser sig at det var din skyld, dit forsikringsselskab vil udbetale eventuelle krav, der er gjort imod dig. Ekstra dækning på din egen bil, kaldet kaskoforsikring, er valgfri.

Forsikringsselskaber, der er baseret på en række risikofaktorer vil beregne den pris, du betaler for denne forsikring. Dybest set er hvordan det virker, jo mere de føler du er i risiko for bryder sammen, og jo mere de synes den resulterende crash vil koste dem, jo højere præmie, du betaler.

Vurdering

Fælles faktorer, der skal bruges til at vurdere præmien er værdien af den bil, du kører, sikkerheden af køretøjet, den dækning, du ønsker, vil der være selvrisikoen eller grænser osv.? Hvor meget du vil køre bilen, hvor din kørsel record står, hvor længe du har holdt din licens, din alder, og hvis du er ung, også dit køn.

Præmien beregnes derefter. Normalt er der en flad pr. bil pr. år sats, som alle betaler, uafhængigt af andre faktorer. De andre faktorer vil derefter ændre denne sats, generelt opad. Så hvis din bil er især hurtigt eller farlige vil dit sats blive øget af et fast beløb. Hvis det er meget gamle, går dit sats op. Hvis du har haft en eller flere ulykker i fortiden, vil dit sats gå. Hvis du er ung og mandlige, vil dit sats gå. I flere af disse faktorer du tilfredsstille, jo mere dit sats vil være at gå.

Rabatter

Som et salg ekstraudstyr tilbyder mange bil forsikringsselskaber “lavt anslåede fremtidige kilometertal” rabat til Gæster der forudser at bilens kilometertal vil være under nogle erklærede grænse i den næste præmieperiode. Der er ingen kontrol involveret og uden merpris hvis bilen efterfølgende kørt mere end det angivne beløb. Denne vilkårlige rabat tendens til at fremme kunde tro i den fejlagtige ide at “miles” er blot en af mange klassificering faktorer bruges til at hæve eller sænke priserne fra den territoriale basissatsen. I virkeligheden, er kilometertæller miles (som forsikringsselskaberne ikke bruger) ikke en faktor, men en metrikværdi – den eneste gyldige grundlag for måling hver bilens forbrug af forsikring beskyttelse i on-the-road brug.

Den bedste måde at spare på Bilforsikring er at shoppe rundt, holde en god ren kørsel record, køre sikkert og vælge pålidelige biler, der ikke er kendt for deres magt og hastighed.

6 thoughts on “bil forsikring priser planer

Leave a Reply

Your email address will not be published.